Ruim 4 jaar redacteur CultuurBewust.nl

By Rozemarijn • Interviews, Recensies • 4 Jun 2014

In februari 2010 kwam ik vanuit mijn studie Kunsten, Cultuur en Media (RUG) als redacteur bij CultuurBewust.nl.  Eerst alleen voor de theaterredactie, waarvoor ik veel Friese producties en jeugd- en jongerentheater recenseerde, maar als snel ontdekte ik dat het ook mogelijk was om mijn favoriete boeken te bespreken. In de afgelopen vier jaar heeft mijn boekenkast zich aardig gevuld met de ruim honderd boeken die ik voor CultuurBewust.nl heb gelezen. Begin mei verscheen mijn laatste recensie bij CultuurBewust.nl.

Voor de theaterredactie heb ik een aantal prachtige voorstellingen gezien, zoals Waakhondje van de Toneelmakerij. Binnen de literatuurredactie heb ik mij vooral gericht op de Young Adult-literatuur. Bijzonder aangrijpend vond ik Codenaam Verity van Elizabeth Wein en Schaduwliefde van Ruta Sepetys.  Mijn favoriete series waren Academicus Vampyrus van Richelle Mead en de Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare . Voor de liefhebbers: van beide series is een spin off verschenen! Een heel verrassend boek vond ik Het meisje dat in vuur en vlam stond, waarin de serie The Hunger Games in een aantal essays uitvoerig wordt geanalyseerd. De boeken van uitgeverij Lemniscaat die ik heb besproken waren echt boeken die er toe doen: verhalen die je een ander perspectief op de werkelijkheid bieden.Naast het recenseren van voorstellingen en boeken, mocht ik ook verschillende regisseurs en schrijvers interviewen, zoals Lauren Kate, Ruta Sepetys, Ted Goeglein en Janneke de Haan.

Ik ben met veel plezier redacteur van CultuurBewust.nl geweest. Trots ben ik op de vele recensies die zijn verschenen en ook op de quotes van mijn recensies die verschenen zijn op een aantal boeken:

Quote MatchedQuote EdelsteentrilogieQuote Godinnentest

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.