Regie – Peer Wittenbols Hiemhûntsje

By Rozemarijn • Amateurkunst, Regie • 22 Oct 2014

hiemhuntsje repetitie

In september ben ik bij Toneelvereniging De Takomst in Húns begonnen met de regie van de voorstelling Hiemhûntsje. Voor deze productie werd de toneeltekst Waakhondje van Peer Wittenbols naar het Fries vertaald door Akky van der Veer.

Ze doen de boodschappen en ze doen de was. Ze koken, poetsen het huis en betalen de rekeningen. En ze zijn zussen. Twee zusjes die zichzelf opvoeden want hun moeder ligt in bed. Al 11 maanden en 7 dagen. Vanaf de dag dat hun vader met zijn auto tegen een boom knalde. Boem. Ineens was hij dood.
Mama mist hem zo erg dat ze niet op kan staan. Soms ziet ze hem zelfs en praat met hem. Maar hoe hard de zusjes het ook proberen; zíj zien of horen hun vader niet. Ze zorgen zo goed mogelijk voor hun moeder en verzinnen de gekste dingen om haar uit bed te krijgen. Maar wat ze ook doen, het lukt niet. 
Tot er voor het eerst sinds heel lang iemand op bezoek komt. een jongen die brandt van nieuwsgierigheid. (Schrijverspodium) 

De voorstelling wordt gespeeld door vier amateurspelers: Nelleke Hollenga, Jester Posthumus, Thirsa Reinsma en Saskia Zeinstra. Regie-assistent is Ellen Heetveld.

De voorstelling gaat in maart 2015 in première.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.