Wy Sjonge: Winterliedjes met Iris Kroes

By Rozemarijn • Kunst- en cultuureducatie • 19 Nov 2014

WySjonge-AfkeManshanden-web-8

Dinsdagavond 18 november vond de tweede bijeenkomst plaats van de succesvolle cursus Winterliedjes van Wy Sjonge. Ruim vijftig leerkrachten uit het Friese basisonderwijs zongen onder directie van Sjoerd van der Veen uit volle borst mee met de Sinterklaas-, Kerst- en winterse liedjes over sneeuw en ijs. Met de muzikale begeleiding van het combo van het Noordpool Orkest en de engelachtige stem van Iris Kroes, hing er een betoverende sfeer in het Karmel Klooster in Drachten. 

Iris Kroes opende avond met eigen repertoire en haar vertolking van ‘Winter Wonderland’. Na een gezamenlijk gedeelte waarin het repertoire werd doorgenomen, gingen de leerkrachten in groepen uiteen om onder begeleiding van een coach te werken aan de overdracht van de liedjes in klas, met praktische tips en oefeningen. De leerkrachten gingen enthousiast en geïnspireerd naar huis. Ze prezen de doelgerichte aanpak van de cursus en hopen op een vervolg.

Wy Sjonge is een van de deskundigheidsprogramma’s van Kek en wordt uitgevoerd door Keunstwurk. KEK! staat voor ‘Kultueredukaasje mei kwaliteit’. De kwaliteitsimpuls voor het basisonderwijs in Friesland van 2013 tot 2016 op het gebied van cultuureducatie. Wy Sjongestimuleert het zingen op de Friese basisscholen door leerkrachten kennis en vaardigheden bij te brengen om zelf met het zingen aan de slag te kunnen in de klas. Leerkrachten kunnen deelnemen aan verschillende programma’s.

Kijk voor een uitgebreid fotoverslag van Afke Manshanden en filmpjes op Facebook of ons kanaal op Youtube 

Wilt u meer weten over zingen in de klas? Heeft u behoefte aan inspiratie en handige tips? Geef u dan op voor Wy Sjonge! Kijk hier voor het programma van 2014

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.