Congres talentontwikkeling

By Rozemarijn • Kunstprojecten, Onderzoek • 9 Apr 2015

feest

Jubileumjaar Meeuw | Jonge Theatermakers
Meeuw | Jonge Theatermakers bestaat 25 jaar. Dat wordt een jaar lang gevierd met verschillende theaterproducties. Zaterdag 28 maart was het aanstormende podiumtalent dat Friesland rijk is bijvoorbeeld te zien in   DE DANSAVOND. Een muziektheaterproductie waarbij Meeuw Jonge Theatermakers, het Frysk Jeugd Orkest en de Jeugd Dans Opleiding Fryslân samenwerken en zich van hun meest veelzijdige kant laten zien en horen met meer dan honderd jonge acteurs, dansers en musici tussen de 12 en 20 jaar.

Congres talentontwikkeling
Op deze dag vond ook het minicongres van Meeuw|Jonge Theatermakers plaats over de stand in het land op het gebied van talentontwikkeling. Naast de feestelijke activiteiten wilde Meeuw | Jonge Theatermakers het jubileumjaar namelijk aangrijpen om stil te staan bij de vraag wat er allemaal gebeurt op het gebied van talentontwikkeling in de theatersector. De afgelopen tien jaar schoten de initiatieven op dit gebied als paddenstoelen uit de grond. Maar wat weten we nu eigenlijk van elkaar? Als organisatie heb je het vaak te druk om te kijken naar wat er vier straten verderop gebeurt, laat staan aan de andere kant van het land. Wie zijn de spelers en waar staan ze voor? Welk verhaal zit er achter een project? Welk gezicht hoort bij welke naam? Bij wie moet je zijn met een brandende vraag? Ontmoeting en uitwisseling stonden daarom centraal tijdens het congres op 28 maart 2015 in Leeuwarden, waar zowel regionale als landelijke instellingen breed vertegenwoordigd waren.

Verslag congres talentontwikkeling

Vooronderzoek talentontwikkeling

CultuurBureau Rozemarijn Strubbe was in opdracht van Meeuw| Jonge Theatermakers verantwoordelijk voor de organisatie van het congres, het vooronderzoek en de verslaggeving. 

Tags: , , , ,

Comments are closed.